---

Правила користування Прилуцькою міською бібліотекою

для дітей ім.Павла Білецького-Носенка.

Дитяча бібліотека – культурно-освітня, виховна, інформаційна установа, яка здійснює бібліотечно-бібліографічне обслуговування дошкільників, учнів 1-9 класів, керівників дитячого читання, а також задовільняє потреби користувачів інших категорій при наявності відповідних матеріалів у фонді бібліотеки.

1. Права користувачів.

1.1 Користувачі бібліотеки мають право отримувати безкоштовну інформацію про склад бібліотечних фондів, консультаційну допомогу в пошуках джерел інформації;одержувати в тимчасове користування книги та інші документи з бібліотечного фонду;брати участь у масових заходах, що їх проводить бібліотека.

1.2 Користувачі мають право одержати для опрацювання поза бібліотекою одноразово не більше 5 документів терміном до 10 днів. Термін користування може бути продовжений ( але не більше 2-х разів підряд), якщо на цю літературу немає попиту від інших користувачів.

1.3 Користувачі мають право виносити документи за межі бібліотеки, якщо вони записані у формулярі читача.

2. Обов’язки користувачів.

2.1 Читачі – діти записуються до бібліотеки на підставі документа ( паспорту ), що пред’являють їхні батьки. Дорослі читачі записуються на підставі паспорту.

2.2 Користуючись бібліотекою, читач повинен дбайливо ставитись до творів друку та інших матеріалів; при одержанні документів має перевірити їх кількість та наявність пошкоджень і в разі виявлення дефектів попередити про це бібліотекаря.

2.3 За кожне отримане видання читачі (крім дошкільників та учнів 1-4 класів) розписуються у читацькому формулярі. Повернення документів засвідчується підписом бібліотекаря.

2.4 Твори друку та інші матеріали, загублені з фонду бібліотеки, або ті, яким заподіяні серйозні пошкодження, повинні бути замінені аналогічними, або з користувачів стягується 10-кратна вартість загублених або пошкоджених видань.

Кiлькiсть переглядiв: 1100

Коментарi